Правни и економски аспекти конкурентности органске производње у Републици Србији

Преузмите цео чланак у ПДФ формату

Правни и економски аспекти конкурентности органске производње у Републици Србији

Мирослав Чавлин, Петар Пејушковић, Светлана Игњатијевић

И поред значајног природног потенцијала и растуће тражње, производња органске хране у Србији је још увек недовољно развијена. Предмет истраживања у раду је интегрална анализа конкурентности органске производње хране, односно дефинисање правног оквира и економских мера за унапређење конкурентности органске производње у Србији. Циљ истраживања је да се са правног и економског аспекта сагледа стратешка позиција сектора, односно могућности и препреке и предложе конкретне мере за унапређење пословања.

Преузмите цео чланак у ПДФ формату